Lezzetli bir Miami Gelenegi

sedefscorner tarafından

>

Esim ile 10 sene once Miami’ye ilk defa kardesimi ziyarete gittigimizde, Cenk bizi hayatimizin en unutulmaz yemeklerinden birini yemek uzere bir Arjantin et lokantasina goturdu.  O zamanlar, sadece bir iki tahta masadan olusan ufacik lokantanin menusunde tam olarak neler oldugunu hatirlayamadigimi utanarak itiraf etmeliyim… ama ‘skirt steak’in o gunden beri tadi damagimizda.  O gun bugundur, ailemizin Miami’ye yaptigi hicbir yolculuk Parrillada Argentine Steak House‘a gitmeden tamam sayilamaz…

Bugunlerde lokantanin o eski halini hatirlamak imkansiz.  Iceride modern, parlak, son derece ‘trendy’ bir dekor ve cok yuksek bir muzik hakim ve o guzelim tahta masalar gorunurde yok ama giristeki koca ocagin uzerinde pismekte olan etleri, sosisleri gorunce hemen etobur cennetine geldigini anliyor insan.

Bana gore eski, zamanla asinmis, yasanmis ortamlar cok daha cazip olsa bile, etleri hala yedigim en guzelleri arasinda yer aldigi icin yeni ve parlak cephesini elestirmegi dogru bulmuyorum… muzik biraz daha kisik olabilir ama ona bile … tamam… bu restoran ile ilgili bir suru elestiri okudum ama bence kendini yemege merakli sayan HERKESIN burayi deneyip, kendi karar vermesini dogru buluyorum.

Bu lokantanin ana yildizi ‘rolled skirt steak‘ diye adlandirilan, nerdeyse yarim metre uzunlugunda, sarilmis, sahane marine edilmis, yumusacik bir et rulosu.  Aslinda en akillisi onden gelen firindan taze cikmis ekmeklere ve masada duran sarimsakli, maydanozlu ‘chimicchuri‘ sosunu gormezden gelip, etleri beklemek olsa bile daha bugune kadar ben bunu basaramadim.  Illede bir elestiride bulunmam gerekiyorsa, etler biraz daha cabuk gelsede, baslangiclarla karnimiz doyurmasak cok daha iyi olurdu diyebilirim.

Ilk geldigimizde cok ac oldumuz icin onden siparis ettigimiz ‘grilled provolone‘un (izgara provolone peyniri) muhtesem oldugunu soylemeden gecemeyecegim.

Mukemmeli yakaladigima inandigim durumlarda, bilhassa yemekle ilgili olarak, kesinlikle secimimden vazgecmem, ama birkac defa kardesimle gittigimde Parrillada’da onun denedigi farkli tatlarda hic fena degildi.  Bu sefer Cenk ‘breaded, fried chicken‘i  (ekmege bulanmis, kizarmis tavuk) denedi ve seciminden memnun kaldi.

Ben herzamanki skirt steak’imin yanina sadece ‘grilled red peppers‘ (kozlenmis kirmizi biber) ekledim.  Aslinda etin uzerine konmak icin sofrada bulunan ‘chimicchuri’ sosu ben biberin uzerine koydum, zaten hakikaten kaliteli ve lezzetli bir izgara etin uzerine hic birsey koymayi dogru bulmuyorum.  Biber ile zeytinyagli, sarimsakli sosun kombinasyonu sahane bir tat ortaya cikardi.

Yandaki masalarda sefin crepe flambe hazirladigini ve uzerinde dondurma ile servis edildigini gorduk ama bizde kahve disinda hicbir seye yer kalmamisti.  Herzamanki gibi “Off, cok yedik, burada hep ayni hataya dusuyoruz’ tipinden yuzeysel sikayetlerle restorandan aylirdik.

Parrillada Las Vacas Gordas
933 Normandy Drive,
Miami Beach, FL 33141
(305)867-1717

Not:  Oldukca etkileyici gorunen bir sarap koleksiyonlari var ve bir seferinde tavsiye ettikleri saraptan ben memnun kalmistim ama bu konunun eksperi olmadigim icin bir tavsiyede bulunmayi dogru bulmuyorum.  Ayrica disarida masalari var ve yan taraflari otopark oldugu icin baska yerlerde oldugu gibi park sorunu yok.

Reklamlar